Broccoli-parmesan paj

Rostad broccoli och parmesan är den perfekta smakkombinationen.

60 minuter 60 minuter

Ingredienser:

500g pajdeg
1 stor broccoli
3 cm röd chili
2 rödlökar
2 vitlöksklyftor
2 msk pinjenötter
2 ägg
400g Crème Bonjour med Parmesan
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar

De ugnsrostade broccoli-buketterna blir krispigt goda medan resten av broccolin blir mjuk och saftig. Pajen är lika god varm som kall!

Instruktioner:

  1. Värm ugnen till 200 grader. Placera bakplåtspapper i en ugnsform och tryck ut pajdegen på bakplåtspappret. Kanterna ska nå upp på sidorna i formen.
  2. Hacka löken, vitlöken och chilin och lägg dem i pajskalet.
  3. Blanda ägg med färskosten och krydda med svartpeppar. Häll blandningen över löken och chilin i pajen.
  4. Hacka broccolin i stora bitar och lägg dem, tillsammans med pinjenötterna, i pajen.
  5. Baka pajen i ugnen i 30-35 minuter tills broccolin och pajdegen blivit fint gyllenbrun.
Crème Bonjour med Parmesan - Färskost

Crème Bonjour med Parmesan - Färskost