use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

CHÈVRE- OCH RÖDBETSRISOTTO MED ROSTAD MANDEL

  • 30 minuter
  • Portioner4
recipe image CHÈVRE- OCH RÖDBETSRISOTTO MED ROSTAD MANDEL

Ingredienser

Ingredienser:
  • 2 msk olivolja
  • 1 liten lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl risottoris
  • 2,5 dl riven rödbeta
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 200 g Crème Bonjour med Chèvre
  • Salt & peppar för smaksättning
  • 1 dl rostade mandlar
  • 1 dl rucola

      Instruktioner

      Instruktioner:
      1. Rosta mandlarna i ugnen, 180°C i ca 10-12 minuter. Krossa dem och tillsätt salt.
      2. Skala och riv rödbetorna.
      3. Värm olivolja i en gryta och tillsätt hackad lök. Fräs löken tills den är mjuk. Tillsätt ris och riven rödbeta. Fortsätt att fräsa tills de rivna rödbetorna är mjuka.
      4. Tillsätt vinäger och koka upp. Addera sedan grönsaksfond, lite i taget, efterhand som det absorberas av riset.
      5. Blanda i färskosten på slutet, krydda med salt och peppar.
      6. Servera risotton med ruccola och rostade mandlar.