Chèvre- och rödbetsrisotto med rostad mandel

4 portioner 4 portioner
30 minuter 30 minuter

Ingredienser:

2 msk olivolja
1 liten lök
1 vitlöksklyfta
2 dl risotto-ris
2,5 dl riven rödbeta
2 msk vitvinsvinäger
6 dl grönsaksbuljong
200 g Crème Bonjour med Chèvre
Salt & peppar för smaksättning
1 dl rostade mandlar
1 dl ruccola

 

Instruktioner:

1. Rosta mandlarna i ugnen, 180°C i ca 10-12 minuter. Krossa dem och tillsätt salt.
2. Skala och riv rödbetorna.
3. Värm olivolja i en gryta och tillsätt hackad lök. Fräs löken tills den är mjuk. Tillsätt ris och riven
rödbeta. Fortsätt att fräsa tills de rivna rödbetorna är mjuka.
4. Tillsätt vinäger och koka upp. Addera sedan grönsaksfond, lite i taget, efterhand som det
absorberas av riset.
5. Blanda i färskosten på slutet, krydda med salt och peppar.
6. Servera risotton med ruccola och rostade mandlar.

Crème Bonjour med Chèvre - Färskost

Crème Bonjour med Chèvre - Färskost