Fattiga riddare med rosmarin-chèvre och honungsmakande päron

4 portioner 4 portioner
30 minuter 30 minuter

Ingredienser:

200 g Crème Bonjour med Chévre
2 msk färsk finhackad rosmarin
8 skivor av kanelbulle eller surdegsbröd
2 dl mjölk
1 ägg
1 msk honung
1 msk socker
½ msk margarin eller smör
2 päron
Margarin/smör eller olja till stekning

 

Instruktioner:

1. Blanda finhackad rosmarin och honung med färskosten. Ställ åt sidan.
2. Häll socker och smör eller margarin i en panna. Värm tills sockret har smält och blandningen börjar
bli brun. Tillsätt tärnade päron och blanda försiktigt tills sockret täcker päronen jämnt. Sätt pannan åt
sidan.
3. Knäck ägget i en skål och blanda ihop med mjölken.
4. Skiva bullen/brödet i 1 cm tjocka skivor och doppa båda sidor i ägg- och mjölkblandningen.
5. Värm en panna till medelvärme och tillsätt margarin/smör eller olja. Stek skivorna av
bullen/brödet på båda sidor tills de är gyllenbruna.
6. Lägg en klick färskost och päron ovanpå de fattiga riddarna. Avsluta med att ringla över honung
och rosmarinblad.

Crème Bonjour med Chévre - Färskost

Crème Bonjour med Chévre - Färskost