Friterad avokado med färskostdipp

4 port 4 port
40 min 40 min

Ingredienser:

3 avokado

1 lime, saft från

Frityrsmet:

2 dl vetemjöl

2 dl mineralvatten kallt

2 msk bakpulver

1 l matolja att fritera i

Dipp:

200 g Créme Bonjour Vitlök

salt och peppar

1 msk rostade sesamfrön

1 msk oregano färsk, hackad

salladsblad

Gör såhär:

  1. Rör samman frityrsmeten.
  2. Dela, kärna ur och skala avokadon. Skär i klyftor och smaksätt med limesaft, salt och peppar.
  3. Rör Créme Bonjour Vitlök lite mjuk med en sked, blanda med rostade sesamfrön och hackad oregano.
  4. Sätt en gryta med olja på spisen och hetta upp oljan till 160° eller använd en fritös om du har en. Doppa avokadobitarna i frityrsmeten, fritera ett par minuter tills de blir gyllenbruna och frasiga.
  5. Servera i salladsblad med lite dipp.