Fylld sötpotatis med vitlök & bacon

ingredienser:

4 sötpotatis medelstora

150 g Créme Bonjour Vitlök

140 g bacon, strimlat

Salsa:

1 burk majs, liten

1 liten rödlök, hackad

1 avokado

2 tomater

½ chili, hackad

1 kruka koriander

1 lime, saft från

2 msk olivolja

½ tsk salt

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Nagga sötpotatisarna med en gaffel, lägg i en ugnsform och ugnsbaka ca 1 timme.
  3. Stek baconet knaprigt och låt rinna av på papper.
  4. Salsa: Stek majskorn och rödlök gyllenen i lite olja, blanda samman med övriga ingredienser och smaka av med salt.
  5. Halvera sötpotatisarna på längden och gröp ur dem med en sked, lämna dock kvar ca 1 cm på alla sidor så att skalet håller formen. Ringla över lite olivolja och rosta i 250° ca 5 minuter.
  6. Mosa den urgröpta sötpotatisen och blanda med Créme Bonjour Vitlök och knaperstekt bacon. Fyll i potatisskalen.
  7. Gratinera ca 5 minuter till gyllene. Toppa med salsa och koriander.
Tips!

Tips!

Gillade du detta recet? Pröva vår tortilla med jalapenoost.

#cremebonjoursuomi