Kikärtsburgare med vitlöksost

En urgod vegetarisk burgare som känns bra att äta – i både kropp och själ!

Créme Bonjour Vitlök adderar det lilla extra.

4 port 4 port
30 min 30 min

Ingredienser:

2 brk (800 g) kikärtor kokta

1 morot, grovriven

1 msk ingefära, riven

1/2 jalapeno, hackad

1/2 kruka koriander

100g Crème Bonjour vitlök

5 msk majsmjöl

salt och peppar

olja eller Kockens val att steka i

Sesamfrön att panera i

4 skivor levainbröd

 

 

Gör såhär:

  1. Mixa samman kikärtor, grovriven morot, ingefära, jalapeno med Créme Bonjour Vitlök. Låt färsen bli lite chunky, blanda ner majsmjöl och smaka av med salt.
  2. Forma till burgare och vänd i sesamfrö. Stek ett par minuter på varje sida.
  3. Bred Créme Bonjour Garlic på levainbröden, sen sallad, tomat, groddar, picklad rödlök. Eller andra favorit tillbehör.

Tips! Smaksätt groddarna med lite tabasco, olivolja, vinäger, salt och peppar.

Tips!

Tips!

Prova även vårt recept på flatbread med jalapeno