Lax-Edamame bowl med wasabiost

4 port 4 port
30 min 30 min

Ingredienser:

8 dl färdigkokt quinoa eller jasminris 4 bitar lax (ca. 500 g)
Sås:

1 vitlöksklyfta

några nypor nymald chili

2 matskedar rapsolja

3 matskedar acaisirap (alt. Agavesirap)

3 msk soja

1 tsk majsstärkelse

3 msk limesaft
Servera med:

150 g babyspenat eller grönkål

2 dl kokta edamame bönor

2 msk svarta sesamfrön, rostade

2 msk frön, t.ex. fröblandning för sallad

1 frp Créme Bonjour Wasabi twist färskost

Gör såhär:

  1. Koka riset eller quinoan enligt paketets anvisningar.
  2. Skär laxen i portionsbitar. Stek laxbitarna i olja i en kastrull eller i en 200 grader varm ugn i ca. 12 minuter. Sprinkla över limejuice. Krydda med salt och peppar och smaka av.
  3. Skala och hacka vitlöken. Sautera den i olja i en kastrull och addera chilin. Tillsätt sirap och soja. Blanda i en liten skål med 1 tsk vatten och majsstärkelse. Tillsätt blandningen till kastrullen. Koka i ungefär en minut.
  4. Lägg upp i skålarna: Blanda 1-2 dl ris med 2 msk Crème Bonjour Twist och lägg riset i botten av skålen. Lägg i de övriga ingredienserna. Häll såsen ovanpå. Toppa med färskosten och fröblandningen.

Tips: Du kan koka spenat eller grönkål i vatten i en minut innan servering.

 

 

 

 

 

Tips!

Tips!

Gillade du stinget i wasabin? Pröva den här fräscha cevichen med wasabikräm.

#cremebonjoursuomi