Krämig & Lättlagad Laxpasta

En lättlagad pasta med färskost, rökt lax, broccoli och spenat. Perfekt för vardagsmiddagar när tiden är knapp!

4 portioner 4 portioner
30 minuter 30 minuter

Ingredienser:

  • 300g pasta, t.ex. Rigatoni
  • 3 schalottenlökar, finhackade
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 100g babyspenat
  • 1 broccoli, buketter och stam i mindre bitar
  • 1 pkt (200g) Crème Bonjour Gräslök
  • 1 dl vatten
  • 400g kallrökt lax, skuren i mindre bitar
  • zest från 1 citron
  • salt and peppar

Gör såhär:

  1. Koka pastan al dente enligt anvisning på paketet, och skölj under kallt vatten när den är klar.
  2. Stek schalottenlöken i olja på medelvärme tills den blir glansig och genomskinlig, addera sedan spenat, vitlök och lite salt.
  3. Låt steka tills spenaten är mjuk, addera sedan broccoli och stek lite till.
  4. Klicka ner färskosten och vattnet och låt allt koka samman under omrörning. Lägg sedan ner laxen och rör om.
  5. Blanda ner pastan i såsen och rör ihop tillsamans med citronzest och svartpeppar, smaka av med salt.
  6. Servera i skålar och toppa med lite spenat.

Smaklig Spis!

Tips!

Tips!

Crème Bonjour funkar utmärkt för att addera extra krämighet och smak i all typ av pasta – prova dig fram med vårt breda utbud av smaker!

#cremebonjoursuomi