Flatbread med gräslök och svamp

Ingredienser:

1 rulle smördeg, kavlad

1 ask Créme Bonjour Gräslök

400 g blandad svamp

2 schalottenlökar, strimlade

1 msk margarin eller Kockens val

½ påse (35 g) babyspenat

1 rödlök i klyftor

salt och peppar

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200°. Rensa och skär svampen i stora bitar. Stek svampen tillsammans med lök, så att vätskan försvinner, tillsätt margarin eller Kockens val och stek gyllene, smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
  2. Rulla ut smördegen och skär ut en oval. Picka degen med en gaffel så att den delen inte höjer sig när den gräddas. Täck botten med Créme Bonjour Gräslök. Blanda svampen med spenatblad, klyftor av rödlök. Strö svampblandningen över botten och lämna en bit fri ut till kanten. Vik in kanterna en liten bit över fyllningen och pensla med uppvispat ägg.  Grädda i ugn i cirka 15 minuter tills smördegen fått färg och blivit frasig.
Tips!

Tips!

Om du gillade detta recept, testa vår kyckling med nachotäcke.