Snittar med Svamp, Färskost & Bacon

Enkla, klassiska snittar där svamphattar fylls med en röra på stekt svamp, färskost och bacon, för att sedan toppas med parmesan och bakas klart med i ugnen.

24 snittar 24 snittar
30 minuter 30 minuter

Ingredienser:

  • 24 färska champinjoner
  • 6 skivor bacon, stekt och hackad
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 msk matolja
  • 1 matsked mald vitlök
  • 1 pkt (200g) Crème Bonjour Vitlök eller Kantarell Färskost
  • ½ dl parmesanost, riven
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk cayennepeppar

 

 

Gör såhär:

  1. Förvärm ugnen till 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
  2. Rengör champinjonerna och bryt av stammarna. Hacka sedan stammarna fint.
  3. Stek de hackade svampstammarna med lök och vitlök i matolja tills de är mjuka.
  4. Blanda färskosten med det stekta hacket, parmesanost, bacon, svartpeppar och cayennepeppar till en tjock röra.
  5. Lägg ut champinjonhattarna med toppen nedåd på plåten och fyll varje champinjon med färskoströran.
  6. Baka i ugnen 20 minuter eller tills topparna är gyllene.

Smaklig spis!

 

Tips!

Tips!

Prova att byta ut denna smaken mot Kantarell eller Bacon & Lök – passar också utmärkt till detta receptet!

#cremebonjoursverige