Sushirullar med wasabicréme

4 port 4 port
25 min 25 min

Ingredienser:

1 frp Créme Bonjour wasabi

300 g rökt lax i skivor

2-3 noriblad

1 dl sesamfrö mixat svarta och vita

 

garnityr:

venekrasse

lime

gurka

picklad rödlök

picklad röd chili

 

 

 

Gör såhär:

  1. Sushi 1: Lägg ut ett noriblad på plastfilm, bred wasabicréme jämt över ytan, lägg lite rökt eller gravad lax i mitten, pensla med vatten på noribladets kant och rulla samman.
  2. Sushi 2: Lägg tunna skivor av rökt lax på plastfilm ca 20×20 cm. Bred försiktigt ut wasabicréme i ett jämnt lager, rulla samman. Vänd rullen i sesamfrö.
  3. Låt stå kallt innan rullarna skivas upp. Dekorera med tunna skivor av gurka, picklad rödlök mm.
  4. Servera med soja och mer wasabicrème.
Tips!

Tips!

Mer asiatisk inspiration kan du få av denna lax-ceviche med wasabicrème.

#cremebonjoursuomi