Svampsoppa med Färskost

Krämig svampsoppa där hemligheten bakom smak och krämighet är Crème bonjour Kantarell! Utmärkt för kalla vinter- och höstdagar.

4 portioner 4 portioner
30 minuter 30 minuter

Ingredienser:

  • 1 msk margarin eller olja
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 liter blandad svamp, rengjord & skuren i mindre bitar
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 5 dl mjölk
  • 2 dl vatten
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 pkt (200g) Crème Bonjour Kantarell Färskost

Gör såhär:

  1. Börja med att smälta matfettet i en kastrull. Lägg i löken och bryn på svag värme tills den börjar bli genomskinlig.
  2. Tillsätt svampen och stek några minuter tills den vattnat ur och fått fin färg.
  3. Häll i mjölk, vatten & buljongtärningen. Låt koka i ca 20 minuter på medelvärme.
  4. Blanda ner matlagningsgrädde & Crème Bonjour, låt koka upp.
  5. Mixa soppan slät i mixer eller med stavmixer.
  6. Servera tillsammans med färskt bröd.

Smaklig Spis!

Tips!

Tips!

Crème Bonjour funkar utmärkt för att addera extra krämighet och smak till soppor – men även i grytor, potatismos & puréer.

#cremebonjoursuomi