Svampsoppa med Färskost

Krämig svampsoppa där hemligheten bakom smak och krämighet är Crème bonjour Kantarell! Utmärkt för kalla vinter- och höstdagar.

4 portioner 4 portioner
30 minuter 30 minuter

Ingredienser:

  • 300 g färsk svamp
  • 2 schalottenlök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 msk färsk timjan, hackad
  • 7 msk smör
  • 7 dl grönsaksfond
  • 2 pkt (200 g) Crème Bonjour Kantarell
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 3 msk majsmjöl

Gör såhär:

  1. Värm matolja eller margarin i en kastrull, lägg i löken och fräs på medelvärme i 2-3 minuter. Tillsätt svampen och vitlöken och fortsätt fräsa i 2-3 minuter under omrörning.
  2. Ta bort hälften av svampen från kastrullen och lägg åt sidan. Häll ner mjölet i kastrullen under omrörning och rör sedan ner vatten, buljongtärningen och färskosten.
  3. Koka upp under omrörning och låt sedan sjuda i 5-6 minuter på svag värme.
  4. Mixa soppan slät i en matberedare, matmixer eller med stavmixer. Häll tillbaka i kastrullen och blanda med resten av den stekta svampen, smaka av med salt och peppar.
  5. Fördela soppan i fyra skålar och garnera med gräslök.

Smaklig Spis!

Tips!

Tips!

Crème Bonjour funkar utmärkt för att addera extra krämighet och smak till soppor – men även i grytor, potatismos & puréer.

#cremebonjoursverige