Tortilla med jalapeno och tomatsalsa

Krydda din fredagstacos med det lilla extra!

4 port 4 port
30 min 30 min

Ingredienser:

Tacos:

2 filéer av nötkött (alt. kyckling) tot. ca. 320 g

salt

nymalen svartpeppar

8 små majstortillas

1 frp Crème Bonjour Jalapeno färskost

Pico de Gallo/Tomatsalsa:

En stor tomat

½ liten rödlök

en liten bit chili

1 msk limejuice flingsalt

nymalen svartpeppar

2 msk hackad färsk koriander

Några nypor nymalen svartpeppar
Stekning: olivolja eller Milda Kockens Val

Servera med: koriander, cheddarost

Så gör du:

1. Ta ut köttet till rumstemperatur ungefär en halvtimme innan stekning.

2. Gör pico de gallo: Halvera tomaterna, ta bort den hårda stammen och de små fröna. Tärna tomaten. Skala och hacka löken. Tärna chili. Lägg tomater, lök och chili peppar i en skål. Pressa limejuice på toppen. Krydda med salt och peppar. Rör i koriander.

3. Stek köttet i pannan till önskad stekgrad. Krydda med salt och peppar.

4. Värm tortillas. Bred dem med Crème Bonjour Jalapeno färskost. Lägg i lite skivat kött, lite mer cream cheese, och pico de gallo. Toppa med lite koriander och cheddarost.

#cremebonjoursuomi