Ugnsbakad Kyckling med Färskost & Bacon

En enkel med ack så god klassiker där kycklingfilén får god och krämig smak från Crème Bonjour Vitlök och rökigt bacon. Uppskattas av stora som små!

4 portioner 4 portioner
40 minuter 40 minuter

Ingredienser

  • Matolja eller margarin
  • 4 Kycklingfiléer
  • Salt & peppar
  • 1 pkt (200g) Crème Bonjur Vitlök Färskost
  • 8 skivor bacon, stekta & hackade
  • 1 dl cheddarost, riven

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj botten av en ugnsfast form med matolja eller margarin och lägg i kycklingfiléerna. Krydda med salt och peppar.
  3. Blanda samman färskost, cheddarost och bacon till en röra och bred ut den över kycklingfiléerna.
  4. Baka av i ugnen cirka 20-30 minuter tills kycklingen är genomstekt (innertemperatur 72 grader).
  5. Servera med en god sallad och eventuellt ris eller potatis.

Smaklig spis!

Tips!

Tips!

Denna rätt kan du variera med flera av våra Crème Bonjour-varianter – låt fantasin sätta gränserna och prova dig fram!