Ugnsbakad Lax med Färskost & Mandel

Ugnsbakad lax med ett täcke av Crème Bonjour Gräslök – funkar lika bra som tisdagsmiddag eller festmåltid! Servera med dina favorittillbehör, t.ex broccoli.

4 portioner 4 portioner
40 minuter 40 minuter

Ingredienser

  • 4 skivor laxfilé (à ca 150 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 pkt (200g) Crème Bonjour Gräslök
  • 1/2 dl mandel, grovhackad
  • 1/2 citron, skivad
  • 1 kruka färsk gräslök, hackad

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg laxfiléerna i en ugnsform och strö på lite salt.
  3. Bred ut färskosten över laxfiléerna och strö över den hackade mandeln.
  4. Lägg citronskivorna på laxen och baka i ugnen i ca 30 minuter.
  5. Toppa med färsk gräslök.

Smaklig spis!

Tips!

Tips!

Att ugnsbaka med Crème Bonjour är enkelt, gott och en riktig smakhöjare! Funkar till på flera olika råvaror, t.ex. på kycklingfiléer eller vit fisk.

#cremebonjoursuomi