Vegetarisk Pasta med Soltorkad Tomat & Aubergine

En busenkel vardagspasta med ugnsrostade tomater och aubergine, som får krämighet och smak från Crème Bonjour Soltorkad Tomat.

4 portioner 4 portioner
30 minuter 30 minuter

Ingredienser

  • 1 liten aubergine, i skivor
  • 250 g körsbärstomater
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 300 g Rigatoni-pasta
  • 1 pkt (200g) Crème Bonjur Soltorkad Tomat Färskost
  • 3 msk grädde
  • 6-8 soltorkade tomater
  • ½ kruka färsk oregano, hackad
  • parmesanost, riven

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Bred ut aubergineskivorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Strö på salt och låt stå ett par minuter så de släpper av lite vätska, torka av med hushållspapper.
  3. Lägg körsbärstomaterna på ugnsplåten med auberginen och ringla över lite olivolja. Baka i ugnen (225 grader) i ca 10 minuter tills auberginen och tomaterna fått en gyllenbrun färg.
  4. Koka pastan enligt anvisning och låt rinna av. Lägg tillbaka pastan i kastrullen.
  5. Blanda ihop färskosten med grädde till en slät sås. Rör ner såsen i pastan och rör runt på medelvärme någon minut så det blandar sig väl och blir varmt.
  6. Lägg upp pastan i skålar och toppa med aubergine, körsbärstomater, soltorkade tomater och oregano. Avsluta med lite riven parmesanost och svartpeppar.

Smaklig spis!

Tips!

Tips!

Crème Bonjour är en riktig smakhöjare i pastan och du sparar dessutom mycket tid eftersom den redan är smaksatt. Bara att blanda i pastan, eventuell kan den röras ut med lite vatten, grädde eller mjölk för att få en lösare konsistens.

#cremebonjoursverige