use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

VEGETARISK PASTA MED SOLTORKAD TOMAT & AUBERGINE

En busenkel vardagspasta med ugnsrostade tomater och aubergine, som får krämighet och smak från Crème Bonjour Soltorkad Tomat.
  • 30 minuter
  • Portioner4
recipe image VEGETARISK PASTA MED SOLTORKAD TOMAT & AUBERGINE

Ingredienser

Ingredienser
  • 1 liten aubergine, i skivor
  • 250 g körsbärstomater
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 300 g Rigatoni-pasta
  • 1 paket (200g) Crème Bonjour soltorkad tomat Färskost
  • 3 msk grädde
  • 6-8 soltorkade tomater
  • 1/2 kruka färsk oregano, hackad
  • Parmesanost, riven

      Instruktioner

      Gör såhär:
      1. Sätt ugnen på 225 grader.
      2. Bred ut aubergineskivorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Strö på salt och låt stå ett par minuter så de släpper av lite vätska, torka av med hushållspapper.
      3. Lägg körsbärstomaterna på ugnsplåten med auberginen och ringla över lite olivolja. Baka i ugnen (225 grader) i ca 10 minuter tills auberginen och tomaterna fått en gyllenbrun färg.
      4. Koka pastan enligt anvisning och låt rinna av. Lägg tillbaka pastan i kastrullen.
      5. Blanda ihop färskosten med grädde till en slät sås. Rör ner såsen i pastan och rör runt på medelvärme någon minut så det blandar sig väl och blir varmt.
      6. Lägg upp pastan i skålar och toppa med aubergine, körsbärstomater, soltorkade tomater och oregano. Avsluta med lite riven parmesanost och svartpeppar.
      Crème Bonjour är en riktig smakhöjare i pastan och du sparar dessutom mycket tid eftersom den redan är smaksatt. Bara att blanda i pastan, eventuell kan den röras ut med lite vatten, grädde eller mjölk för att få en lösare konsistens.