Vegetarisk Tomatpaj med Färskost & Basilika

En gyllengul paj smaksatt med färskost, tomater och basilika som passar utmärkt i sin enkelhet eller som tillbehör på buffén eller plockmaten.

4-6 portioner 4-6 portioner
1 timme 1 timme

Ingredienser

  • 1 sats pajdeg för matpaj (hemmagjord eller färdigköpt)
  • 1 pkt (100g) Crème Bonjur Soltorkade Tomater Färskost
  • 2 ägg
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • ½ dl parmesanost, riven
  • 300g Cocktailtomater
  • 1 kruka basilika hackad, hackad + några blad till garnering

Gör såhär:

  1. Sätt på ugnen på 175 grader.
  2. Kavla ut pajdegen och tryck ut den i en smord pajform. Nagga degen lätt med en gaffel och förgrädda i ugnen i ca 5 minuter – ta sedan ut den.
  3. Tag fram en bunke och lägg i färskosten. Rör ned lite matlagningsgrädde i taget så det blandar sig väl utan att klumpa och blanda sedan ned äggen och parmensanosten.
  4. Häll ner färskostsmeten i pajformen och fördela tomater och basilika jämnt i smeten.
  5. Grädda pajen mitt i ugnen 20-25 minuter eller till smeten blivit fast.

Smaklig spis!

Tips!

Tips!

Med Crème Bonjour kan du trolla fram många goda pajvarianter – prova dig fram genom att byta ut ingredienserna i detta receptet. T.ex. svamppaj gjorde på Crème Bonjour kantarell & blandade svampar!

#cremebonjoursverige