use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

VEGETARISK TOMATPAJ MED FÄRSKOST & BASILIKA

En gyllengul paj smaksatt med färskost, tomater och basilika som passar utmärkt i sin enkelhet eller som tillbehör på buffén eller plockmaten.
  • 1 timme
  • Portioner6
recipe image VEGETARISK TOMATPAJ MED FÄRSKOST & BASILIKA

Ingredienser

Ingredienser
  • 1 sats pajdeg för matpaj (hemmagjord eller färdigköpt)
  • 1 paket (100g) Crème Bonjour soltorkade tomater färskost
  • 2 ägg
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 dl Parmesanost, riven
  • 300 g Cocktailtomater
  • 1 kruka basilika hackad, hackad + några blad till garnering

      Instruktioner

      Gör såhär:
      1. Sätt på ugnen på 175 grader.
      2. Kavla ut pajdegen och tryck ut den i en smord pajform. Nagga degen lätt med en gaffel och förgrädda i ugnen i ca 5 minuter – ta sedan ut den.
      3. Tag fram en bunke och lägg i färskosten. Rör ned lite matlagningsgrädde i taget så det blandar sig väl utan att klumpa och blanda sedan ned äggen och parmensanosten.
      4. Häll ner färskostsmeten i pajformen och fördela tomater och basilika jämnt i smeten.
      5. Grädda pajen mitt i ugnen 20-25 minuter eller till smeten blivit fast.
      Med Crème Bonjour kan du trolla fram många goda pajvarianter – prova dig fram genom att byta ut ingredienserna i detta receptet. T.ex. svamppaj gjorde på Crème Bonjour kantarell & blandade svampar!