Vit Pizza med Lax & Färskost

Imponera på gästerna med denna lyxiga men enkla vita pizzan där Crème Bonjour Oliv & Örter skapar en smakrik bas som toppas med gravad lax och picklad lök.

2 pizzor 2 pizzor
30 minuter 30 minuter

Ingredienser

  • 2 rödlökar, skalade och skivade
  • 1 dl socker
  • 1/2 dl ättika (12%)
  • 1 dl vatten
  • 1 frp färdig pizzadeg ca 400 g
  • 1 pkt (200 g) Crème Bonjour Oliv & Örter Färskost
  • 200 g gravad lax, skivad
  • 1 kruka färska örter

 

Gör såhär:

  1. Koka upp socker, ättika och vatten i en kastrull.
  2. Dra av från värmen och lägg ner löken. Låt svalna i lagen.
  3. Värm ugnen till 200°C.
  4. Dela pizzadegen och kavla ut två bottnar på bakplåtspapper.
  5. Bred ut färskosten på bottnarna och ugnsbaka ca 10 minuter.
  6. Toppa de nygräddade pizzorna med gravad lax, picklad rödlök och färska örter.

Smaklig spis!

Tips!

Tips!

Pizza med Crème Bonjour går att variera i oändlighet! Prova t.ex. vitlöksost som bas och toppa med lufttorkad skinka och fikon, eller kantarellost som bas och toppa med smörstekt svamp och örter. Mums!

#cremebonjoursuomi