Zucchiniplättar med Färskost

En kul och smakrik variant på plättar där zucchini får spela huvudrollen och med Crème Bonjour Soltorkad Tomat som pricken över i:et!

4 portioner 4 portioner
30 minuter 30 minuter

Ingredienser

  • 2 zucchinis, rivna
  • 1 gul lök, riven
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3/4 dl parmesanost, riven
  • 1 tsk torkad mynta
  • ¼ kruka persilja, hackad
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 3 krm svartpeppar, malen
  • 1 pkt (200g) Crème Bonjur Soltorkad Tomat Färskost

Gör såhär:

  1. Lägg den rivna zucchinin och löken mitt på en kökshandduk, vrid ur den hårt så vätskan från grönsakerna rinner av.
  2. Lägg de rivna grönsakerna i en stor bunke och blanda med mjöl, bakpulver, parmesan, mynta, persilja, ägg, salt och peppar. Rör ihop tills alla ingredienser blandats väl till zucchinismet.
  3. Hetta upp matfett i en stor stekpanna på medelvärme och häll sedan strukna matskedar av
  4. Häll strukna matskedar av zucchinismeten i stekpannan och stek 2-3 minuter på vardera sidan. Servera med Crème Bonjur Soltorkad Tomat.

Smaklig spis!

Tips!

Tips!

Crème Bonjour funkar som dipp till det mesta: vispa upp färskosten lätt och servera i en skål tillsammans med bröd, grönsaker eller chips. Fredagsmys deluxe!

#cremebonjoursverige