Makaronilåda med Bacon & Lök

En riktigt smakrik vardagsklassiker som lyfts till nästa nivå med Crème Bonjour Bacon & Lök.

4 portioner 4 portioner
40 minuter 40 minuter

Ingredienser

  • 5 dl makaroner
  • 1 msk matolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 200 g rökt skinka i bit, tärnad
  • 1 pkt Crème Bonjour Bacon & Lök färskost
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • salt och peppar
  • eventuellt: riven ost

 

 

Gör såhär:

  1. Värm ugnen till 200°C.
  2. Koka makaronerna knappt färdiga. Låt rinna av väl.
  3. Stek lök och skinka i matolja.
  4. Vispa samman färskost med lite mjölk i taget tills det blandar sig väl och vispa tillslut ned äggen. Smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda lök och skinka med makaronerna och lägg i en smord ugnsfast form.
  6. Häll äggblandningen över, strö eventuellt på lite riven ost och ugnsbaka ca 30 minuter, eller tills gyllene yta.

Smaklig spis!

Tips!

Tips!

Crème Bonjour Bacon & Lök är en av våra senaste nyheter och är en utmärkt matlagningsost – den kraftiga smaken av rökt bacon & rostad lök sätter fantastisk smak på t.ex. pasta eller till grillat.

#cremebonjoursuomi