3 Enkla & Festliga Snittar

Imponera på gästerna med Crème Bonjour-snittar!

8-12 snittar per recept 8-12 snittar per recept
30 minuter 30 minuter

Ingredienser till Laxrullar

 

Ingredienser till Löjromstoasts

  • 8 skivor formfranska
  • 1 pkt (100g) Crème Bonjour Gräslök Färskost
  • 50g-100g löjrom (alternativt sikrom eller stenbitsrom)
  • 1 rödlök, hackad
  • ½ kruka gräslök, hackad
  • ½ kruka dill, hackad

 

 Ingredienser till Serrano- och Vitlökssnittar

  • 8 små skivor baguette eller crostini
  • 1 pkt (100g) Crème Bonjour Vitlök
  • 50 g Serranoskinka
  • svartpeppar, malen

Laxrullar med Gräslöksost

  1. Lägg ut laxskivorna omlott på en bit plastfolie (ca 25 cm x 15 cm) så att laxskivorna överlappar varandra i kanterna. Bred på ett generöst lager färskost så det täcker laxen.
  2. Rulla ihop till en rulle med hjälp av plastfolien och lägg in i frysen i ca 2 timmar. Det går att hoppa över frysningen, men den gör det mycket lättare att skära fina bitar (steg 3).
  3. Ta bort plastfolien från laxrullen och täck hela rullen med gräslök. Skär upp i cirka 2 cm tjocka skivor och servera på ett fint fat.

Små Löjromstoasts

  1. Skär ut runda bitar av bröden med hjälp av en form eller ett glas. Rosta eller smörstek i en stekpanna.
  2. Bred ett generöst lager färskost på varje brödbit.
  3. Toppa med löjrom, rödlök, gräslök och dill.

Serrano- och Vitlökssnittar

  1. Bred ett lager färskost på brödbitarna.
  2. Forma små rosor av serranoskinka och placera ovanpå osten. Toppa eventuellt med timjan eller färska fikon.

Smaklig spis!

Tips!

Tips!

Crème Bonjour funkar även utmärkt som krämig dippa till grönsaker och chips, bara rör runt den lite snabbt och servera i en skål & voilà!

#cremebonjoursuomi