Lasagne med Färskost

En spännande twist på den älskade lasagnen: med färskost som överraskande ingrediens kommer denna varianten garanterat gå hem hos gästerna eller familjen!

4 portioner 4 portioner
1 timme 1 timme

Ingredienser:

  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 400g nöt- eller blandfärs
  • 500g krossade tomater
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 morot, finriven
  • 1 köttbuljongtärning
  • salt & peppar
  • 1 kruka basilika, grovhackad
  • 1 pkt (200g) Crème Bonjour Soltorkade Tomater Färskost
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 pkt färska lasagneplattor
  • 1 dl parmesan, grovriven

 

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Stek lök och vitlök på medelvärme i en stekpanna, cirka 5 minuter. Lägg i köttfärsen och bryn ytterligare 5-10 minuter tills köttfärsen fått färg.
  3. Häll över krossade tomater, tomatpuré, morötter och buljongtärning och låt koka ihop i cirka 10 minuter. Rör ner hackad basilika mot slutet.
  4. Medan köttfärssåsen kokar; blanda färskost och crème fraiche till en slät sås i en skål.
  5. Sätt ihop lasagnen i en liten ugnsfast form (ca 30*20 cm) genom att varva lager av köttfärssås, lasagneplattor och färskostsås (cirka 3-4 lager beroende på formens storlek). Det sista lagret lasagneplattor täcks med färskostsås och toppas sedan med parmesan.
  6. Grädda i ugnen i cirka 20 minuter eller tills lasagnen fått en fin gyllene yta. Låt lasagnen vila i minst 5 minuter innan servering.

Smaklig spis!

Tips!

Tips!

Du kan enkelt göra en vegetarisk variant på denna lasagne genom att byta ut köttfärsåsen mot t.ex. vitlöksfräst spenat och fetaost

#cremebonjoursuomi