VIT PIZZA MED LAX & FÄRSKOST
Imponera på gästerna med denna lyxiga men enkla vita pizzan där Crème Bonjour Oliv & Örter skapar en smakrik bas som toppas med gravad lax och picklad lök.
Portioner2

Ingredienser
Ingredienser
- 2 rödlökar, skalade och skivade
- 1 dl socker
- 1/2 dl ättika (12%)
- 1 dl vatten
- 1 frp färdig pizzadeg ca 400 g
- 2 paket (100g) Crème Bonjour Oliv & Örter färskost
- 200 g gravad lax, skivad
- 1 kruka färska örter
Instruktioner
Gör såhär:
- Koka upp socker, ättika och vatten i en kastrull.
- Dra av från värmen och lägg ner löken. Låt svalna i lagen.
- Värm ugnen till 200°C.
- Dela pizzadegen och kavla ut två bottnar på bakplåtspapper.
- Bred ut färskosten på bottnarna och ugnsbaka ca 10 minuter.
- Toppa de nygräddade pizzorna med gravad lax, picklad rödlök och färska örter.
Pizza med Crème Bonjour går att variera i oändlighet! Prova t.ex. vitlöksost som bas och toppa med lufttorkad skinka och fikon, eller kantarellost som bas och toppa med smörstekt svamp och örter. Mums!
