Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

UGNSBAKAD KYCKLING MED FÄRSKOST & BACON

En enkel med ack så god klassiker där kycklingfilén får god och krämig smak från Crème Bonjour Vitlök och rökigt bacon. Uppskattas av stora som små!
  • Tillagningstid
  • Förberedelsetid
  • Portioner4
recipe image UGNSBAKAD KYCKLING MED FÄRSKOST & BACON

Ingredienser

  • Matolja eller margarin
  • 4 kycklingfiléer
  • Salt & peppar
  • 1 paket (200g) Crème Bonjour vitlök Färskost
  • 8 skivor bacon, stekta & hackade
  • 1 dl cheddarost, riven
Energy (kcal)697 kcal
Energy (kJ)2913 kJ
Protein (g)46.2 g
Carbohydrate incl. fibre (g)1.3 g
Carbohydrate excl. fibre (g)1.3 g
Sugar (g)0.1 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)55.1 g
Saturated fat (g)20.1 g
Unsaturated fat (g)31.0 g
Monounsaturated fat (g)22.4 g
Polyunsaturated fat (g)8.6 g
Trans fat (g)0.1 g
Cholesterol (mg)177 mg
Sodium (mg)756 mg
Salt (g)1.89 g
Vitamin A (IU)427 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)201 mg
Iron (mg)1.67 mg
Potassium (mg)481 mg

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj botten av en ugnsfast form med matolja eller margarin och lägg i kycklingfiléerna. Krydda med salt och peppar.
  3. Blanda samman färskost, cheddarost och bacon till en röra och bred ut den över kycklingfiléerna.
  4. Baka av i ugnen cirka 20-30 minuter tills kycklingen är genomstekt (innertemperatur 72 grader).
  5. Servera med en god sallad och eventuellt ris eller potatis.
Denna rätt kan du variera med flera av våra Crème Bonjour-varianter – låt fantasin sätta gränserna och prova dig fram!