use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

RÅRAKOR MED FÄRSKOST & STENBITSROM

En klassisk maträtt i ny tappning med vår smakrika Crème Bonjour Gräslök och stenbitsrom – servera dem som tilltugg till fördrinken eller varför inte som förrätt.
  • 25 minuter
  • Portioner4
recipe image RÅRAKOR MED FÄRSKOST & STENBITSROM

Ingredienser

Ingredienser
  • potatisar, skalade & grovt rivna
  • 1 gul lök, strimlad
  • Salt och peppar
  • Matolja eller margarin
  • 1 paket (200g) Crème Bonjour Gräslök Färskost
  • 1 burk stenbitsrom eller löjrom
  • 3 msk gräslök, finhackad

      Instruktioner

      Gör såhär:
      1. Blanda potatis och lök och krama ur vätskan. Salta och peppra efter smak.
      2. Smält matolja eller margarin i en stekpanna på medelvärme och lägg i små klickar av potatissmeten. Platta till dem och stek gyllenbruna på båda sidor.
      3. Bred ett generöst lager färskost på varje råraka och toppa med stenbitsrom/löjrom och hackad gräslök. Perfekt som drinktilltugg eller förrätt!
      Om du vill göra ett mindre antal rårakor kan du även köpa en mindre förpackning av Crème Bonjour Gräslök, den finns även i 100g