Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

BROCCOLI-PARMESAN PAJ

Rostad broccoli och parmesan är den perfekta smakkombinationen.
    recipe image BROCCOLI-PARMESAN PAJ

    Ingredienser

    • 500 g pajdeg
    • 1 stor broccoli
    • 3 cm röd chili
    • 2 röda lökar
    • 2 vitlöksklyftor
    • 2 msk pinjenötter
    • 2 ägg
    • 400 g Crème Bonjour med parmesan
    • 1 tsk salt
    • 1/2 tsk malen svartpeppar
    Energy (kcal)2140 kcal
    Energy (kJ)8947 kJ
    Protein (g)178.3 g
    Carbohydrate incl. fibre (g)72.5 g
    Carbohydrate excl. fibre (g)53.7 g
    Sugar (g)22.2 g
    Fibre (g)18.9 g
    Fat (g)130.3 g
    Saturated fat (g)70.5 g
    Unsaturated fat (g)49.6 g
    Monounsaturated fat (g)38.1 g
    Polyunsaturated fat (g)11.5 g
    Trans fat (g)0.0 g
    Cholesterol (mg)704 mg
    Sodium (mg)9090 mg
    Salt (g)22.72 g
    Vitamin A (IU)7232 IU
    Vitamin C (mg)511.0 mg
    Calcium (mg)5118 mg
    Iron (mg)11.02 mg
    Potassium (mg)2710 mg

    Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader. Placera bakplåtspapper i en ugnsform och tryck ut pajdegen på bakplåtspappret. Kanterna ska nå upp på sidorna i formen.
    2. Hacka löken, vitlöken och chilin och lägg dem i pajskalet.
    3. Blanda ägg med färskosten och krydda med svartpeppar. Häll blandningen över löken och chilin i pajen.
    4. Hacka broccolin i stora bitar och lägg dem, tillsammans med pinjenötterna, i pajen.
    5. Baka pajen i ugnen i 30-35 minuter tills broccolin och pajdegen blivit fint gyllenbrun.