Citronrisotto med smak av kantarell
Den här fräscha risotton passar perfekt till helgens middagsbjudning eller till att lyxa till vardagen med! Med smak av citron och Crème Bonjour kantarell.
Förberedelsetid5 minuter
Portioner4

Ingredienser
- 2 msk Milda Culinesse
- 1 finhackad gul lök
- 400 g risottoris
- 1 dl vitt vin
- 1 l vatten
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 1 citron (rivet skal och saft)
- 2 förpackningar (200 g) Crème Bonjour kantarell
- 1 dl riven parmesan
- salt och peppar
- 1 broccoli, delad i mindre bitar
Champinjonsallad att toppa med
- 10 - 15 tunnskivade champinjoner
- 1 dl strimlad purjolök eller salladslök
- 0,5 kruka hackad persilja
- salt och peppar
Instruktioner
- Fräs löken i Milda Culinesse. Tillsätt riset och låt fräsa med någon minut.
- Tillsätt vinet och låt det koka in helt.
- Koka upp vatten och buljongtärningar. Tillsätt buljongen lite i sänder under omrörning (ca 20 min).
- Vänd ner citronsaft och skal, Crème Bonjour kantarell och parmesanost. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner små bitar av broccoli och låt bli varm.
- Servera med tunnskivade champinjoner, purjolök och persilja.
