Citronrisotto med smak av kantarell
Den här fräscha risotton passar perfekt till helgens middagsbjudning eller till att lyxa till vardagen med! Med smak av citron och Crème Bonjour kantarell.
- Förberedelsetid5 minuter
- Portioner4
Ingredienser
- 2 msk Milda Culinesse
- 1 finhackad gul lök
- 400 g risottoris
- 1 dl vitt vin
- 1 l vatten
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 1 citron (rivet skal och saft)
- 2 förpackningar (200 g) Crème Bonjour kantarell
- 1 dl riven parmesan
- salt och peppar
- 1 broccoli, delad i mindre bitar
Champinjonsallad att toppa med
- 10 - 15 tunnskivade champinjoner
- 1 dl strimlad purjolök eller salladslök
- 0,5 kruka hackad persilja
- salt och peppar
Instruktioner
- Fräs löken i Milda Culinesse. Tillsätt riset och låt fräsa med någon minut.
- Tillsätt vinet och låt det koka in helt.
- Koka upp vatten och buljongtärningar. Tillsätt buljongen lite i sänder under omrörning (ca 20 min).
- Vänd ner citronsaft och skal, Crème Bonjour kantarell och parmesanost. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner små bitar av broccoli och låt bli varm.
- Servera med tunnskivade champinjoner, purjolök och persilja.