Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Citronrisotto med smak av kantarell

Den här fräscha risotton passar perfekt till helgens middagsbjudning eller till att lyxa till vardagen med! Med smak av citron och Crème Bonjour kantarell.
  • 30 minuter
  • Förberedelsetid5 minuter
  • Portioner4
recipe image Citronrisotto med smak av kantarell

Ingredienser

  • 2 msk Milda Culinesse
  • 1 finhackad gul lök
  • 400 g risottoris
  • 1 dl vitt vin
  • 1 l vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 citron (rivet skal och saft)
  • 2 förpackningar (200 g) Crème Bonjour kantarell
  • 1 dl riven parmesan
  • salt och peppar
  • 1 broccoli, delad i mindre bitar
  • 10 - 15 tunnskivade champinjoner
  • 1 dl strimlad purjolök eller salladslök
  • 0,5 kruka hackad persilja
  • salt och peppar
Energy (kcal)710 kcal
Energy (kJ)3002 kJ
Protein (g)41.5 g
Carbohydrate incl. fibre (g)118.5 g
Carbohydrate excl. fibre (g)104.7 g
Sugar (g)17.0 g
Fibre (g)13.8 g
Fat (g)11.7 g
Saturated fat (g)4.8 g
Unsaturated fat (g)3.5 g
Monounsaturated fat (g)2.1 g
Polyunsaturated fat (g)1.4 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)22 mg
Sodium (mg)1070 mg
Salt (g)2.68 g
Vitamin A (IU)990 IU
Vitamin C (mg)103.8 mg
Calcium (mg)375 mg
Iron (mg)8.02 mg
Potassium (mg)2966 mg

Instruktioner

  1. Fräs löken i Milda Culinesse. Tillsätt riset och låt fräsa med någon minut.
  2. Tillsätt vinet och låt det koka in helt.
  3. Koka upp vatten och buljongtärningar. Tillsätt buljongen lite i sänder under omrörning (ca 20 min).
  4. Vänd ner citronsaft och skal, Crème Bonjour kantarell och parmesanost. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner små bitar av broccoli och låt bli varm.
  5. Servera med tunnskivade champinjoner, purjolök och persilja.