use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Citronrisotto med smak av kantarell

Den här fräscha risotton passar perfekt till helgens middagsbjudning eller till att lyxa till vardagen med! Med smak av citron och Crème Bonjour kantarell.
  • 30 minuter
  • Förberedelsetid5 minuter
  • Portioner4
recipe image Citronrisotto med smak av kantarell

Ingredienser

  • 2 msk Milda Culinesse
  • 1 finhackad gul lök
  • 400 g risottoris
  • 1 dl vitt vin
  • 1 l vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 citron (rivet skal och saft)
  • 2 förpackningar (200 g) Crème Bonjour kantarell
  • 1 dl riven parmesan
  • salt och peppar
  • 1 broccoli, delad i mindre bitar
Champinjonsallad att toppa med
  • 10 - 15 tunnskivade champinjoner
  • 1 dl strimlad purjolök eller salladslök
  • 0,5 kruka hackad persilja
  • salt och peppar

      Instruktioner

      1. Fräs löken i Milda Culinesse. Tillsätt riset och låt fräsa med någon minut.
      2. Tillsätt vinet och låt det koka in helt.
      3. Koka upp vatten och buljongtärningar. Tillsätt buljongen lite i sänder under omrörning (ca 20 min).
      4. Vänd ner citronsaft och skal, Crème Bonjour kantarell och parmesanost. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner små bitar av broccoli och låt bli varm.
      5. Servera med tunnskivade champinjoner, purjolök och persilja.