PASTA MED PARMESAN CREAM CHEESE & SVARTPEPPAR
Pasta Cacio e Pepe – Ost och peppar, skapa en exceptionellt god pasta med enkla ingredienser!
Portioner4

Ingredienser
- 300 g spagetti
- 1 msk salt
- 2 msk olivolja
- 1 msk malen svartpeppar
- 200 g Crème Bonjour med parmesan
- 1,5 dl vatten från pastan
- 2 msk smör / margarin
Energy (kcal) | 590 kcal |
Energy (kJ) | 2468 kJ |
Protein (g) | 27.9 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 58.7 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 55.9 g |
Sugar (g) | 2.4 g |
Fibre (g) | 2.8 g |
Fat (g) | 26.7 g |
Saturated fat (g) | 13.0 g |
Unsaturated fat (g) | 12.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 10.3 g |
Polyunsaturated fat (g) | 1.6 g |
Trans fat (g) | 0.2 g |
Cholesterol (mg) | 49 mg |
Sodium (mg) | 2552 mg |
Salt (g) | 6.38 g |
Vitamin A (IU) | 577 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 619 mg |
Iron (mg) | 1.61 mg |
Potassium (mg) | 238 mg |
Instruktioner
- Koka upp 1,5 liter vatten till pastan. Tillsätt pasta och salt.Koka pastan enligt instruktion på förpackningen, minska koktiden med 2 minuter för att få den “al dente”. Spara 1,5 dl av kokvattnet.
- Värm en panna och addera olivolja och svartpeppar. Tillsätt lite av det sparade kokvattnet.
- Lägg i pastan i pannan tillsammans med färskosten och smöret/margarinet. Blanda ihop allt och tillsätt mer av kokvattnet vid behov tills du får en härligt krämig pasta. Servera genast och njut!