UGNSBAKAD LAX MED FÄRSKOST & MANDEL
Ugnsbakad lax med ett täcke av Crème Bonjour Gräslök – funkar lika bra som tisdagsmiddag eller festmåltid! Servera med dina favorittillbehör, t.ex broccoli.
Portioner4

Ingredienser
Ingredienser
- 4 skivor laxfilé (à ca 150 g)
- 1 tsk salt
- 1 paket (200g) Crème Bonjour gräslök
- 1/2 dl mandel, grovhackad
- 1/2 citron, skivad
- 1 kruka färsk gräslök, hackad
Instruktioner
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg laxfiléerna i en ugnsform och strö på lite salt.
- Bred ut färskosten över laxfiléerna och strö över den hackade mandeln.
- Lägg citronskivorna på laxen och baka i ugnen i ca 30 minuter.
- Toppa med färsk gräslök.
Att ugnsbaka med Crème Bonjour är enkelt, gott och en riktig smakhöjare! Funkar till på flera olika råvaror, t.ex. på kycklingfiléer eller vit fisk.
