Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

KIKÄRTSBURGARE MED VITLÖKSOST

En urgod vegetarisk burgare som känns bra att äta – i både kropp och själ!

Créme Bonjour Vitlök adderar det lilla extra.
  • Tillagningstid
  • Förberedelsetid
  • Portioner4
recipe image KIKÄRTSBURGARE MED VITLÖKSOST

Ingredienser

  • 2 burkar (800g) kikärtor kokta
  • 1 morot, grovriven
  • 1 msk ingefära, riven
  • 1/2 jalpeno, hackad
  • 1/2 kruka koriander
  • 100 g Crème Bonjour vitlök
  • 5 msk majsmjöl
  • Salt och peppar
  • Olja eller Kockens val att steka i
  • sesamfrön att panera i
  • 4 skivor levainbröd
Energy (kcal)83 kcal
Energy (kJ)349 kJ
Protein (g)1.6 g
Carbohydrate incl. fibre (g)19.4 g
Carbohydrate excl. fibre (g)18.4 g
Sugar (g)0.9 g
Fibre (g)1.0 g
Fat (g)0.2 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.1 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.1 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)15 mg
Salt (g)0.04 g
Vitamin A (IU)2550 IU
Vitamin C (mg)7.7 mg
Calcium (mg)45 mg
Iron (mg)0.47 mg
Potassium (mg)136 mg

Instruktioner

  1. Mixa samman kikärtor, grovriven morot, ingefära, jalapeno med Créme Bonjour Vitlök. Låt färsen bli lite chunky, blanda ner majsmjöl och smaka av med salt.
  2. Forma till burgare och vänd i sesamfrö. Stek ett par minuter på varje sida.
  3. Bred Créme Bonjour Garlic på levainbröden, sen sallad, tomat, groddar, picklad rödlök. Eller andra favorit tillbehör.
Prova även vårt recept på flatbread med jalapeno