KIKÄRTSBURGARE MED VITLÖKSOST
En urgod vegetarisk burgare som känns bra att äta – i både kropp och själ!
Créme Bonjour Vitlök adderar det lilla extra.
Créme Bonjour Vitlök adderar det lilla extra.
Portioner4

Ingredienser
Ingredienser:
- 2 burkar (800g) kikärtor kokta
- 1 morot, grovriven
- 1 msk ingefära, riven
- 1/2 jalpeno, hackad
- 1/2 kruka koriander
- 100 g Crème Bonjour vitlök
- 5 msk majsmjöl
- Salt och peppar
- Olja eller Kockens val att steka i
- sesamfrön att panera i
- 4 skivor levainbröd
Instruktioner
Gör såhär:
- Mixa samman kikärtor, grovriven morot, ingefära, jalapeno med Créme Bonjour Vitlök. Låt färsen bli lite chunky, blanda ner majsmjöl och smaka av med salt.
- Forma till burgare och vänd i sesamfrö. Stek ett par minuter på varje sida.
- Bred Créme Bonjour Garlic på levainbröden, sen sallad, tomat, groddar, picklad rödlök. Eller andra favorit tillbehör.
Prova även vårt recept på flatbread med jalapeno
