use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

AUBERGINE-PARMESAN GRÄTANG

Auberginegratäng passar perfekt som huvudrätt tillsammans med en god och syrlig sallad.
recipe image AUBERGINE-PARMESAN GRÄTANG

Ingredienser

Ingredienser:
  • 4 auberginer
  • 1 msk salt
  • 2 msk olivolja
Sås:
  • 2 stora lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 burkar krossade tomater (2x400g)
  • 1 dl färska örter (basiliska/persilja)
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • 400 g Crème Bonjour med parmesan

      Instruktioner

      Instruktioner:
      1. Värm ugnen till 200 grader. Skölj auberginerna och skär dem i 1 cm tjocka skivor. Krydda auberginskivorna med salt och olivolja. Placera skivorna i en ugnsform och rosta dem i ugnen i 20 min tills de blir gyllenbruna. Du kan också förbereda auberginen på en grill. Sänk ugnstemperaturen till 180 grader.
      2. Hacka lök och vitlök och stek dem i en panna med olivolja. Tillsätt krossade tomater och låt sjuda i 15-20 minuter. Blanda därefter i färskosten och krydda med svartpeppar och färska örter.
      3. Lägg lager med aubergine och tomatsås i ugnsformen och baka därefter i ugnen (180 grader) i 30-35 minuter. Låt gratängen vila i 10 minuter innan servering.