Aubergine-parmesan grätang

Auberginegratäng passar perfekt som huvudrätt tillsammans med en god och syrlig sallad.

60 minuter 60 minuter

Ingredienser:

4 aubergine
1 msk salt
2 msk olivolja

Sås:
2 stora lökar
2 vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater (2x400g)
1 dl färska örter (basilika/persilja)
1 tsk svartpeppar
400g Crème Bonjour med Parmesan

Denna rätt fungerar också som tillbehör tillsammans med ditt favoritprotein. Gör en stor sats med en gång – denna rätt är underbart god och full av smak!

Instruktioner:

  1. Värm ugnen till 200 grader. Skölj auberginerna och skär dem i 1 cm tjocka skivor. Krydda auberginskivorna med salt och olivolja. Placera skivorna i en ugnsform och rosta dem i ugnen i 20 min tills de blir gyllenbruna. Du kan också förbereda auberginen på en grill. Sänk ugnstemperaturen till 180 grader.
  2. Hacka lök och vitlök och stek dem i en panna med olivolja. Tillsätt krossade tomater och låt sjuda i 15-20 minuter. Blanda därefter i färskosten och krydda med svartpeppar och färska örter.
  3. Lägg lager med aubergine och tomatsås i ugnsformen och baka därefter i ugnen (180 grader) i 30-35 minuter. Låt gratängen vila i 10 minuter innan servering.
Crème Bonjour med Parmesan - Färskost

Crème Bonjour med Parmesan - Färskost