CHÈVRE- OCH RÖDBETSRISOTTO MED ROSTAD MANDEL
- 30 minuter
Portioner4
Ingredienser
Ingredienser:
-
2 msk olivolja
-
1 liten lök
-
1 vitlöksklyfta
-
2 dl risottoris
-
2,5 dl riven rödbeta
-
2 msk vitvinsvinäger
-
6 dl grönsaksbuljong
-
200 g Crème Bonjour med Chèvre
-
Salt & peppar för smaksättning
-
1 dl rostade mandlar
-
1 dl rucola
Instruktioner
Instruktioner:
-
Rosta mandlarna i ugnen, 180°C i ca 10-12 minuter. Krossa dem och tillsätt salt.
-
Skala och riv rödbetorna.
-
Värm olivolja i en gryta och tillsätt hackad lök. Fräs löken tills den är mjuk. Tillsätt ris och riven rödbeta. Fortsätt att fräsa tills de rivna rödbetorna är mjuka.
-
Tillsätt vinäger och koka upp. Addera sedan grönsaksfond, lite i taget, efterhand som det
absorberas av riset.
-
Blanda i färskosten på slutet, krydda med salt och peppar.
-
Servera risotton med ruccola och rostade mandlar.