Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
CHÈVRE- OCH RÖDBETSRISOTTO MED ROSTAD MANDEL
Portioner4
Ingredienser
2 msk olivolja
1 liten lök
1 vitlöksklyfta
2 dl risottoris
2,5 dl riven rödbeta
2 msk vitvinsvinäger
6 dl grönsaksbuljong
200 g Crème Bonjour med Chèvre
Salt & peppar för smaksättning
1 dl rostade mandlar
1 dl rucola
Energy (kcal)
390 kcal
Energy (kJ)
1642 kJ
Protein (g)
9.1 g
Carbohydrate incl. fibre (g)
45.6 g
Carbohydrate excl. fibre (g)
42.4 g
Sugar (g)
1.6 g
Fibre (g)
3.2 g
Fat (g)
20.4 g
Saturated fat (g)
2.0 g
Unsaturated fat (g)
17.1 g
Monounsaturated fat (g)
13.1 g
Polyunsaturated fat (g)
4.0 g
Trans fat (g)
0.0 g
Cholesterol (mg)
0 mg
Sodium (mg)
179 mg
Salt (g)
0.45 g
Vitamin A (IU)
356 IU
Vitamin C (mg)
2.3 mg
Calcium (mg)
91 mg
Iron (mg)
1.25 mg
Potassium (mg)
236 mg
Instruktioner
Rosta mandlarna i ugnen, 180°C i ca 10-12 minuter. Krossa dem och tillsätt salt.
Skala och riv rödbetorna.
Värm olivolja i en gryta och tillsätt hackad lök. Fräs löken tills den är mjuk. Tillsätt ris och riven rödbeta. Fortsätt att fräsa tills de rivna rödbetorna är mjuka.
Tillsätt vinäger och koka upp. Addera sedan grönsaksfond, lite i taget, efterhand som det
absorberas av riset.
Blanda i färskosten på slutet, krydda med salt och peppar.