Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

AUBERGINE-PARMESAN GRÄTANG

Auberginegratäng passar perfekt som huvudrätt tillsammans med en god och syrlig sallad.
recipe image AUBERGINE-PARMESAN GRÄTANG

Ingredienser

Ingredienser:
  • 4 auberginer
  • 1 msk salt
  • 2 msk olivolja
Sås:
  • 2 stora lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 burkar krossade tomater (2x400g)
  • 1 dl färska örter (basiliska/persilja)
  • 1 tsk malen svartpeppar
  • 400 g Crème Bonjour med parmesan

      Instruktioner

      Instruktioner:
      1. Värm ugnen till 200 grader. Skölj auberginerna och skär dem i 1 cm tjocka skivor. Krydda auberginskivorna med salt och olivolja. Placera skivorna i en ugnsform och rosta dem i ugnen i 20 min tills de blir gyllenbruna. Du kan också förbereda auberginen på en grill. Sänk ugnstemperaturen till 180 grader.
      2. Hacka lök och vitlök och stek dem i en panna med olivolja. Tillsätt krossade tomater och låt sjuda i 15-20 minuter. Blanda därefter i färskosten och krydda med svartpeppar och färska örter.
      3. Lägg lager med aubergine och tomatsås i ugnsformen och baka därefter i ugnen (180 grader) i 30-35 minuter. Låt gratängen vila i 10 minuter innan servering.