AUBERGINE-PARMESAN GRÄTANG
Auberginegratäng passar perfekt som huvudrätt tillsammans med en god och syrlig sallad.

Ingredienser
Ingredienser:
- 4 auberginer
- 1 msk salt
- 2 msk olivolja
Sås:
- 2 stora lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 2 burkar krossade tomater (2x400g)
- 1 dl färska örter (basiliska/persilja)
- 1 tsk malen svartpeppar
- 400 g Crème Bonjour med parmesan
Instruktioner
Instruktioner:
- Värm ugnen till 200 grader. Skölj auberginerna och skär dem i 1 cm tjocka skivor. Krydda auberginskivorna med salt och olivolja. Placera skivorna i en ugnsform och rosta dem i ugnen i 20 min tills de blir gyllenbruna. Du kan också förbereda auberginen på en grill. Sänk ugnstemperaturen till 180 grader.
- Hacka lök och vitlök och stek dem i en panna med olivolja. Tillsätt krossade tomater och låt sjuda i 15-20 minuter. Blanda därefter i färskosten och krydda med svartpeppar och färska örter.
- Lägg lager med aubergine och tomatsås i ugnsformen och baka därefter i ugnen (180 grader) i 30-35 minuter. Låt gratängen vila i 10 minuter innan servering.
