Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Red velvet cupcake med frosting

Perfekta små saftiga cupcakes med en krämig frosting gjord på Crème Bonjour Naturell!
  • 20 minuter
  • Förberedelsetid8 minuter
  • Portioner24
recipe image Red velvet cupcake med frosting

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl special
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kakaopulver
  • 1 krm salt
  • 100 g svalnat smält Milda mat&bak
  • 1 dl Milda 4%
  • 1 msk vit vinäger
  • 1 - 2 msk röd karamellfärg
  • 50 g rumstempererad Milda
  • 1 dl florsocker
  • 200 g Crème Bonjour naurell
  • 1 msk citronsaft
Energy (kcal)111 kcal
Energy (kJ)464 kJ
Protein (g)2.3 g
Carbohydrate incl. fibre (g)24.2 g
Carbohydrate excl. fibre (g)23.9 g
Sugar (g)14.9 g
Fibre (g)0.3 g
Fat (g)0.5 g
Saturated fat (g)0.2 g
Unsaturated fat (g)0.3 g
Monounsaturated fat (g)0.2 g
Polyunsaturated fat (g)0.1 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)18 mg
Sodium (mg)44 mg
Salt (g)0.11 g
Vitamin A (IU)26 IU
Vitamin C (mg)0.1 mg
Calcium (mg)31 mg
Iron (mg)0.17 mg
Potassium (mg)11 mg

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Vispa ägg och socker i ett par minuter tills det har blivit fluffigt.
  3. Blanda de torra ingredienserna.
  4. Vänd ner smält Milda, Milda 4% och vinäger tillsammans med de torra ingredienserna. Rör sist ner röd karamellfärg och blanda väl.
  5. Fyll muffinsformar till 2/3. Grädda i ca 12 minuter och låt svalna.
  6. Vispa samman Milda mat&bak med florsocker, tillsätt Crème Bonjour och pressad citronsaft. Spritsa på muffinsen.