use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

FRITERAD AVOKADO MED FÄRSKOSTDIPP

  • 40 minuter
  • Portioner4
recipe image FRITERAD AVOKADO MED FÄRSKOSTDIPP

Ingredienser

Gör såhär
  • 3 avokado
  • 1 lime, saft från
Frityrsmet
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl kallt vatten
  • 2 msk bakpulver
  • 1 l matolja att fritera i
Dipp
  • 200 g Crème Bonjour vitlök
  • salt och peppar
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • 1 msk färsk oregano, hackad
  • salladsblad

      Instruktioner

      Gör såhär:
      1. Rör samman frityrsmeten.
      2. Dela, kärna ur och skala avokadon. Skär i klyftor och smaksätt med limesaft, salt och peppar.
      3. Rör Créme Bonjour Vitlök lite mjuk med en sked, blanda med rostade sesamfrön och hackad oregano.
      4. Sätt en gryta med olja på spisen och hetta upp oljan till 160° eller använd en fritös om du har en. Doppa avokadobitarna i frityrsmeten, fritera ett par minuter tills de blir gyllenbruna och frasiga.
      5. Servera i salladsblad med lite dipp.
      Bjud på brunchmuffins med rökt lax och ägg.