FRITERAD AVOKADO MED FÄRSKOSTDIPP
Portioner4

Ingredienser
Gör såhär
- 3 avokado
- 1 lime, saft från
Frityrsmet
- 2 dl vetemjöl
- 2 dl kallt vatten
- 2 msk bakpulver
- 1 l matolja att fritera i
Dipp
- 200 g Crème Bonjour vitlök
- salt och peppar
- 1 msk rostade sesamfrön
- 1 msk färsk oregano, hackad
- salladsblad
Instruktioner
Gör såhär:
- Rör samman frityrsmeten.
- Dela, kärna ur och skala avokadon. Skär i klyftor och smaksätt med limesaft, salt och peppar.
- Rör Créme Bonjour Vitlök lite mjuk med en sked, blanda med rostade sesamfrön och hackad oregano.
- Sätt en gryta med olja på spisen och hetta upp oljan till 160° eller använd en fritös om du har en. Doppa avokadobitarna i frityrsmeten, fritera ett par minuter tills de blir gyllenbruna och frasiga.
- Servera i salladsblad med lite dipp.
Bjud på brunchmuffins med rökt lax och ägg.
