Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

SVAMPSOPPA MED FÄRSKOST

Krämig svampsoppa där hemligheten bakom smak och krämighet är Crème bonjour Kantarell! Utmärkt för kalla vinter- och höstdagar.
  • Tillagningstid
  • Förberedelsetid
  • Portioner4
recipe image SVAMPSOPPA MED FÄRSKOST

Ingredienser

  • 1 msk margarin eller olja
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 liter blandad svamp, rengjord & skuren i mindre bitar
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 5 dl mjölk
  • 2 dl vatten
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 paket (200g) Crème Bonjour Kantarell Färskost
Energy (kcal)226 kcal
Energy (kJ)945 kJ
Protein (g)5.2 g
Carbohydrate incl. fibre (g)9.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)9.0 g
Sugar (g)9.3 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)19.2 g
Saturated fat (g)10.7 g
Unsaturated fat (g)3.5 g
Monounsaturated fat (g)2.4 g
Polyunsaturated fat (g)1.1 g
Trans fat (g)0.5 g
Cholesterol (mg)44 mg
Sodium (mg)78 mg
Salt (g)0.19 g
Vitamin A (IU)329 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)143 mg
Iron (mg)0.04 mg
Potassium (mg)166 mg

Instruktioner

  1. Börja med att smälta matfettet i en kastrull. Lägg i löken och bryn på svag värme tills den börjar bli genomskinlig.
  2. Tillsätt svampen och stek några minuter tills den vattnat ur och fått fin färg.
  3. Häll i mjölk, vatten & buljongtärningen. Låt koka i ca 20 minuter på medelvärme.
  4. Blanda ner matlagningsgrädde & Crème Bonjour, låt koka upp.
  5. Mixa soppan slät i mixer eller med stavmixer.
  6. Servera tillsammans med färskt bröd.
Crème Bonjour funkar utmärkt för att addera extra krämighet och smak till soppor – men även i grytor, potatismos & puréer