SVAMPSOPPA MED FÄRSKOST
Krämig svampsoppa där hemligheten bakom smak och krämighet är Crème bonjour Kantarell! Utmärkt för kalla vinter- och höstdagar.
Portioner4

Ingredienser
Ingredienser:
- 1 msk margarin eller olja
- 1 gul lök, hackad
- 1 liter blandad svamp, rengjord & skuren i mindre bitar
- 1 tärning grönsaksbuljong
- 5 dl mjölk
- 2 dl vatten
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- 1 paket (200g) Crème Bonjour Kantarell Färskost
Instruktioner
Gör såhär:
- Börja med att smälta matfettet i en kastrull. Lägg i löken och bryn på svag värme tills den börjar bli genomskinlig.
- Tillsätt svampen och stek några minuter tills den vattnat ur och fått fin färg.
- Häll i mjölk, vatten & buljongtärningen. Låt koka i ca 20 minuter på medelvärme.
- Blanda ner matlagningsgrädde & Crème Bonjour, låt koka upp.
- Mixa soppan slät i mixer eller med stavmixer.
- Servera tillsammans med färskt bröd.
Crème Bonjour funkar utmärkt för att addera extra krämighet och smak till soppor – men även i grytor, potatismos & puréer
