Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

SVAMPSOPPA MED FÄRSKOST

Krämig svampsoppa där hemligheten bakom smak och krämighet är Crème bonjour Kantarell! Utmärkt för kalla vinter- och höstdagar.
  • 30 minuter
  • Portioner4
recipe image SVAMPSOPPA MED FÄRSKOST

Ingredienser

Ingredienser:
  • 1 msk margarin eller olja
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 liter blandad svamp, rengjord & skuren i mindre bitar
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 5 dl mjölk
  • 2 dl vatten
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 paket (200g) Crème Bonjour Kantarell Färskost

      Instruktioner

      Gör såhär:
      1. Börja med att smälta matfettet i en kastrull. Lägg i löken och bryn på svag värme tills den börjar bli genomskinlig.
      2. Tillsätt svampen och stek några minuter tills den vattnat ur och fått fin färg.
      3. Häll i mjölk, vatten & buljongtärningen. Låt koka i ca 20 minuter på medelvärme.
      4. Blanda ner matlagningsgrädde & Crème Bonjour, låt koka upp.
      5. Mixa soppan slät i mixer eller med stavmixer.
      6. Servera tillsammans med färskt bröd.
      Crème Bonjour funkar utmärkt för att addera extra krämighet och smak till soppor – men även i grytor, potatismos & puréer