Färskostglass med salt karamellsås
En krämig Crème Bonjour ger en krämig glass! Testa vår färskostglass toppad med salt kolasås. Du kommer inte att bli besviken!
Tillagningstid6 timme
Förberedelsetid30 minuter
Portioner4

Ingredienser
- 200 g Crème Bonjour Naturell
- 2,5 dl Milda 4%
- 2 msk citronsaft
- 1 dl florsocker
- 1 krm salt
Salt karamellsås
- 2 dl socker
- 50 g Milda Mat & Bak
- 2 dl Milda Visp 26 %
- 1 tsk flingsalt
- 4 glassrån
Instruktioner
- Vispa upp färskosten med Milda 4%, pressad citron, florsocker och salt.
- Lägg i glassmaskin och gör glassen färdig eller ställ in i frysen i 6 timmar eller tills glassen har önskad konsistens. Rör om glassen med jämna mellanrum under frystiden.
Salt karamellsås
- Smält sockret försiktigt i en vid, tjockbottnad kastrull på medelvärme.
- När sockret har blivit rinnigt och lite brunt tillsätt Milda och rör om försiktigt tills det har smält.
- Häll på Milda Visp och rör tills såsen har gått ihop och blivit rinnig. Låt koka i ca 5 min på låg värme.
- Rör till sist ner flingsalt och låt såsen svalna.
- Servera glassen i glassrån och toppa med kolasås.
