use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Färskostglass med salt karamellsås

En krämig Crème Bonjour ger en krämig glass! Testa vår färskostglass toppad med salt kolasås. Du kommer inte att bli besviken!
  • Tillagningstid6 timme
  • Förberedelsetid30 minuter
  • Portioner4
recipe image Färskostglass med salt karamellsås

Ingredienser

  • 200 g Crème Bonjour Naturell
  • 2,5 dl Milda 4%
  • 2 msk citronsaft
  • 1 dl florsocker
  • 1 krm salt
Salt karamellsås
  • 2 dl socker
  • 50 g Milda Mat & Bak
  • 2 dl Milda Visp 26 %
  • 1 tsk flingsalt
  • 4 glassrån

      Instruktioner

      1. Vispa upp färskosten med Milda 4%, pressad citron, florsocker och salt.
      2. Lägg i glassmaskin och gör glassen färdig eller ställ in i frysen i 6 timmar eller tills glassen har önskad konsistens. Rör om glassen med jämna mellanrum under frystiden.
      Salt karamellsås
      1. Smält sockret försiktigt i en vid, tjockbottnad kastrull på medelvärme.
      2. När sockret har blivit rinnigt och lite brunt tillsätt Milda och rör om försiktigt tills det har smält.
      3. Häll på Milda Visp och rör tills såsen har gått ihop och blivit rinnig. Låt koka i ca 5 min på låg värme.
      4. Rör till sist ner flingsalt och låt såsen svalna.
      5. Servera glassen i glassrån och toppa med kolasås.