Färskostglass med salt karamellsås
En krämig Crème Bonjour ger en krämig glass! Testa vår färskostglass toppad med salt kolasås. Du kommer inte att bli besviken!
- Tillagningstid6 timme
- Förberedelsetid30 minuter
- Portioner4
Ingredienser
- 200 g Crème Bonjour Naturell
- 2,5 dl Milda 4%
- 2 msk citronsaft
- 1 dl florsocker
- 1 krm salt
Salt karamellsås
- 2 dl socker
- 50 g Milda Mat & Bak
- 2 dl Milda Visp 26 %
- 1 tsk flingsalt
- 4 glassrån
Instruktioner
- Vispa upp färskosten med Milda 4%, pressad citron, florsocker och salt.
- Lägg i glassmaskin och gör glassen färdig eller ställ in i frysen i 6 timmar eller tills glassen har önskad konsistens. Rör om glassen med jämna mellanrum under frystiden.
Salt karamellsås
- Smält sockret försiktigt i en vid, tjockbottnad kastrull på medelvärme.
- När sockret har blivit rinnigt och lite brunt tillsätt Milda och rör om försiktigt tills det har smält.
- Häll på Milda Visp och rör tills såsen har gått ihop och blivit rinnig. Låt koka i ca 5 min på låg värme.
- Rör till sist ner flingsalt och låt såsen svalna.
- Servera glassen i glassrån och toppa med kolasås.