use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

FLATBREAD MED GRÄSLÖK OCH SVAMP

recipe image FLATBREAD MED GRÄSLÖK OCH SVAMP

Ingredienser

Ingredienser:
  • 1 rulle smördeg, kavlad
  • 200 g Crème Bonjour gräslök
  • 400 g blandad svamp
  • 2 schalottenlökar, strimlad
  • 1 msk margarin eller Milda kockens val
  • 1/2 påse (35g) babyspenat
  • 1 röd lök itudelat och tunt skivat i klyftor
  • salt och peppar

      Instruktioner

      Gör såhär:
      1. Sätt ugnen på 200°. Rensa och skär svampen i stora bitar. Stek svampen tillsammans med lök, så att vätskan försvinner, tillsätt margarin eller Kockens val och stek gyllene, smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
      2. Rulla ut smördegen och skär ut en oval. Picka degen med en gaffel så att den delen inte höjer sig när den gräddas. Täck botten med Créme Bonjour Gräslök. Blanda svampen med spenatblad, klyftor av rödlök. Strö svampblandningen över botten och lämna en bit fri ut till kanten. Vik in kanterna en liten bit över fyllningen och pensla med uppvispat ägg. Grädda i ugn i cirka 15 minuter tills smördegen fått färg och blivit frasig.
      Om du gillade detta recept, testa vår kyckling med nachotäcke.