FYLLD SÖTPOTATIS MED VITLÖK & BACON
Ingredienser
Ingredienser:
- 4 medelstora sötpotatisar
- 150 g Crème Bonjour vitlök
- 140 g bacon, strimlat
Salsa:
- 1 burk majs, liten
- 1 liten röd lök, hackad
- 1 avokado
- 2 tomater
- 1/2 chili, hackad
- 1 kruka koriander
- 1 lime, saft från
- 2 msk olivolja
Instruktioner
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200°.
- Nagga sötpotatisarna med en gaffel, lägg i en ugnsform och ugnsbaka ca 1 timme.
- Stek baconet knaprigt och låt rinna av på papper.
- Salsa: Stek majskorn och rödlök gyllenen i lite olja, blanda samman med övriga ingredienser och smaka av med salt.
- Halvera sötpotatisarna på längden och gröp ur dem med en sked, lämna dock kvar ca 1 cm på alla sidor så att skalet håller formen. Ringla över lite olivolja och rosta i 250° ca 5 minuter.
- Mosa den urgröpta sötpotatisen och blanda med Créme Bonjour Vitlök och knaperstekt bacon. Fyll i potatisskalen.
- Gratinera ca 5 minuter till gyllene. Toppa med salsa och koriander.
Gillade du detta recet? Pröva vår tortilla med jalapenoost.