Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

FYLLD SÖTPOTATIS MED VITLÖK & BACON

recipe image FYLLD SÖTPOTATIS MED VITLÖK & BACON

Ingredienser

Ingredienser:
  • 4 medelstora sötpotatisar
  • 150 g Crème Bonjour vitlök
  • 140 g bacon, strimlat
Salsa:
  • 1 burk majs, liten
  • 1 liten röd lök, hackad
  • 1 avokado
  • 2 tomater
  • 1/2 chili, hackad
  • 1 kruka koriander
  • 1 lime, saft från
  • 2 msk olivolja

      Instruktioner

      Gör såhär:
      1. Sätt ugnen på 200°.
      2. Nagga sötpotatisarna med en gaffel, lägg i en ugnsform och ugnsbaka ca 1 timme.
      3. Stek baconet knaprigt och låt rinna av på papper.
      4. Salsa: Stek majskorn och rödlök gyllenen i lite olja, blanda samman med övriga ingredienser och smaka av med salt.
      5. Halvera sötpotatisarna på längden och gröp ur dem med en sked, lämna dock kvar ca 1 cm på alla sidor så att skalet håller formen. Ringla över lite olivolja och rosta i 250° ca 5 minuter.
      6. Mosa den urgröpta sötpotatisen och blanda med Créme Bonjour Vitlök och knaperstekt bacon. Fyll i potatisskalen.
      7. Gratinera ca 5 minuter till gyllene. Toppa med salsa och koriander.
      Gillade du detta recet? Pröva vår tortilla med jalapenoost.