Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

FYLLD SÖTPOTATIS MED VITLÖK & BACON

  • Tillagningstid
  • Förberedelsetid
  • PortionerInte tillgänglig
recipe image FYLLD SÖTPOTATIS MED VITLÖK & BACON

Ingredienser

  • 4 medelstora sötpotatisar
  • 150 g Crème Bonjour vitlök
  • 140 g bacon, strimlat
  • 1 burk majs, liten
  • 1 liten röd lök, hackad
  • 1 avokado
  • 2 tomater
  • 1/2 chili, hackad
  • 1 kruka koriander
  • 1 lime, saft från
  • 2 msk olivolja
Energy (kcal)1676 kcal
Energy (kJ)7004 kJ
Protein (g)38.3 g
Carbohydrate incl. fibre (g)156.9 g
Carbohydrate excl. fibre (g)127.0 g
Sugar (g)29.0 g
Fibre (g)29.9 g
Fat (g)106.1 g
Saturated fat (g)25.8 g
Unsaturated fat (g)74.1 g
Monounsaturated fat (g)58.9 g
Polyunsaturated fat (g)15.2 g
Trans fat (g)0.2 g
Cholesterol (mg)92 mg
Sodium (mg)1183 mg
Salt (g)2.96 g
Vitamin A (IU)55442 IU
Vitamin C (mg)119.5 mg
Calcium (mg)439 mg
Iron (mg)7.24 mg
Potassium (mg)3528 mg

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Nagga sötpotatisarna med en gaffel, lägg i en ugnsform och ugnsbaka ca 1 timme.
  3. Stek baconet knaprigt och låt rinna av på papper.
  4. Salsa: Stek majskorn och rödlök gyllenen i lite olja, blanda samman med övriga ingredienser och smaka av med salt.
  5. Halvera sötpotatisarna på längden och gröp ur dem med en sked, lämna dock kvar ca 1 cm på alla sidor så att skalet håller formen. Ringla över lite olivolja och rosta i 250° ca 5 minuter.
  6. Mosa den urgröpta sötpotatisen och blanda med Créme Bonjour Vitlök och knaperstekt bacon. Fyll i potatisskalen.
  7. Gratinera ca 5 minuter till gyllene. Toppa med salsa och koriander.
Gillade du detta recet? Pröva vår tortilla med jalapenoost.