use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

KRÄMIGA MOULES MED VITLÖKSOST

  • 40 minuter
  • Portioner4
recipe image KRÄMIGA MOULES MED VITLÖKSOST

Ingredienser

Ingredienser:
  • 1 kg blåmusslor
  • 2 schalottenlökar, hackade
  • 2 msk rapsolja
  • 3 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 kruka bladpersilja
  • 200 g Crème Bonjour vitlök

      Instruktioner

      Gör såhär:
      1. Tvätta blåmusslorna noga under rinnande vatten
      2. Knacka öppna musslor försiktigt mot diskbänken. De blåmusslor som inte sluter sig slängs.
      3. Fräs schalottenlök och vitlök i olja. Tillsätt blåmusslor, häll på vin, vatten och lite persilja lägg på lock och låt koka i 2-3 minuter, eller tills musslorna är färdiga och har öppnat sig.
      4. Lyft ur musslorna tillsätt Créme Bonjour Vitlök, koka ihop ett par minuter och smaka av med salt.
      5. Lägg ner musslorna och strö över persiljan. Servera musslorna med spadet och varmt bröd eller pommes frites.
      Ett bra tilltugg innan maten är detta flatbread med svamp. Gör succé hos alla gäster!