Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Påskcheesecake Chokladmarmorerad

Det här är den ultimata cheese-caken för påskens alla desserter eller fikastunder. Självklart är det fritt fram för att dekorera även på annat vis, till exempel med marsipankycklingar.
  • 40 minuter
  • Portioner14
recipe image Påskcheesecake Chokladmarmorerad

Ingredienser

INGREDIENSER
  • 180 g Oreo
  • 45 g Milda margarin smält
  • 2 tsk gul hushållsfärg
FYLLNING
  • 5 gelatinblad
  • 600 g Crème Bonjour Naturell
  • 1 3/4 dl florsocker
  • 4 dl Milda Visp
TILL FORMEN
  • 2 msk Milda margarin
TILL DEKORATION
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • 1 tsk kakaopulver
  • 90 g små chokladägg
Energy (kcal)90 kcal
Energy (kJ)378 kJ
Protein (g)0.5 g
Carbohydrate incl. fibre (g)12.7 g
Carbohydrate excl. fibre (g)12.6 g
Sugar (g)12.3 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)4.2 g
Saturated fat (g)0.8 g
Unsaturated fat (g)3.3 g
Monounsaturated fat (g)2.0 g
Polyunsaturated fat (g)1.3 g
Trans fat (g)0.8 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)2 mg
Salt (g)0.01 g
Vitamin A (IU)188 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)1 mg
Iron (mg)0.03 mg
Potassium (mg)4 mg

Instruktioner

TILLAGNING
  1. Smörj formen. Krossa Oreokexen och ta undan 20g. Blanda samman resten av kaksmulorna med 45 g smält margarin och pressa ut massan till en kakbotten i formen. Ställ in kakbottnen i kylskåp ca 30 minuter.
  2. Lägg 5 gelatblad i blöt i 7 minuter. Flytta över gelatinbladen till en liten kastrull och hetta upp. Smält på låg värme.
  3. Vispa upp 600 g Crème Bonjour Naturell och sikta ner 1 ¾ dl florsocker under omrörning. Fortsätt att röra och rör ner 4 dl Milda Visp och 2 tsk gul hushållsfärg. Vänd försiktigt ner det smälta gelatinet.
  4. Skeda över fyllningen ovanpå kakbottnen och jämna till ytan. Ställ tillbaka formen i kylen och låt stå 4 timmar. Så här långt kan tårtan förberedas.
  5. Blanda samman 2 tsk vaniljextrakt och 1 tsk kakaopulver. Ta ut tårtan från formen. Använd penseln och stänk på chokladfärgen ovanpå tårtan och på sidorna. Toppa med de sparade kaksmulorna och chokladäggen. Servera genast.