Rårakor med Färskost & Stenbitsrom

En klassisk maträtt i ny tappning med vår smakrika Crème Bonjour Gräslök och stenbitsrom – servera dem som tilltugg till fördrinken eller varför inte som förrätt.

 

4 portioner 4 portioner
25 minuter 25 minuter

Ingredienser

  • 8-10 potatisar, skalade & grovt rivna
  • 1 gul lök, strimlad
  • Salt och peppar
  • Matolja eller margarin
  • 1 pkt (200g) Crème Bonjour Gräslök Färskost
  • 1 burk stenbitsrom eller löjrom
  • 3 msk gräslök, finhackad

 

 

Gör såhär:

  1. Blanda potatis och lök och krama ur vätskan. Salta och peppra efter smak.
  2. Smält matolja eller margarin i en stekpanna på medelvärme och lägg i små klickar av potatissmeten. Platta till dem och stek gyllenbruna på båda sidor.
  3. Bred ett generöst lager färskost på varje råraka och toppa med stenbitsrom/löjrom och hackad gräslök. Perfekt som drinktilltugg eller förrätt!

Smaklig spis!

Tips!

Tips!

Om du vill göra ett mindre antal rårakor kan du även köpa en mindre förpackning av Crème Bonjour Gräslök, den finns även i 100g!

#cremebonjoursuomi