FATTIGA RIDDARE MED ROSMARIN-CHÈVRE OCH HONUNGSMAKANDE PÄRON
- 30 minuter
Portioner4
Ingredienser
Ingredienser:
-
200 g Crème Bonjour med Chévre
-
2 msk färsk finhackad rosmarin
-
8 skivor av kanelbulle eller surdegsbröd
-
2 dl mjölk
-
1 ägg
-
1 msk honung
-
1 msk socker
-
1/2 msk margarin eller smör
-
2 päron
-
margarin / smör eler olja till stekning
Instruktioner
Instruktioner:
-
Blanda finhackad rosmarin och honung med färskosten. Ställ åt sidan.
-
Häll socker och smör eller margarin i en panna. Värm tills sockret har smält och blandningen börjar
bli brun. Tillsätt tärnade päron och blanda försiktigt tills sockret täcker päronen jämnt. Sätt pannan åt
sidan.
-
Knäck ägget i en skål och blanda ihop med mjölken.
-
Skiva bullen/brödet i 1 cm tjocka skivor och doppa båda sidor i ägg- och mjölkblandningen.
-
Värm en panna till medelvärme och tillsätt margarin/smör eller olja. Stek skivorna av
bullen/brödet på båda sidor tills de är gyllenbruna.
-
Lägg en klick färskost och päron ovanpå de fattiga riddarna. Avsluta med att ringla över honung
och rosmarinblad.