Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
FATTIGA RIDDARE MED ROSMARIN-CHÈVRE OCH HONUNGSMAKANDE PÄRON
30 minuter
Portioner4
Ingredienser
200 g Crème Bonjour med Chévre
2 msk färsk finhackad rosmarin
8 skivor av kanelbulle eller surdegsbröd
2 dl mjölk
1 ägg
1 msk honung
1 msk socker
1/2 msk margarin eller smör
2 päron
margarin / smör eler olja till stekning
Energy (kcal)
376 kcal
Energy (kJ)
1573 kJ
Protein (g)
13.2 g
Carbohydrate incl. fibre (g)
69.1 g
Carbohydrate excl. fibre (g)
64.2 g
Sugar (g)
20.9 g
Fibre (g)
4.8 g
Fat (g)
6.1 g
Saturated fat (g)
2.1 g
Unsaturated fat (g)
3.5 g
Monounsaturated fat (g)
2.0 g
Polyunsaturated fat (g)
1.5 g
Trans fat (g)
0.3 g
Cholesterol (mg)
59 mg
Sodium (mg)
454 mg
Salt (g)
1.13 g
Vitamin A (IU)
270 IU
Vitamin C (mg)
4.2 mg
Calcium (mg)
111 mg
Iron (mg)
3.42 mg
Potassium (mg)
302 mg
Instruktioner
Blanda finhackad rosmarin och honung med färskosten. Ställ åt sidan.
Häll socker och smör eller margarin i en panna. Värm tills sockret har smält och blandningen börjar
bli brun. Tillsätt tärnade päron och blanda försiktigt tills sockret täcker päronen jämnt. Sätt pannan åt
sidan.
Knäck ägget i en skål och blanda ihop med mjölken.
Skiva bullen/brödet i 1 cm tjocka skivor och doppa båda sidor i ägg- och mjölkblandningen.
Värm en panna till medelvärme och tillsätt margarin/smör eller olja. Stek skivorna av
bullen/brödet på båda sidor tills de är gyllenbruna.
Lägg en klick färskost och päron ovanpå de fattiga riddarna. Avsluta med att ringla över honung
och rosmarinblad.