Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
FATTIGA RIDDARE MED ROSMARIN-CHÈVRE OCH HONUNGSMAKANDE PÄRON
30 minuter
Portioner4
Ingredienser
Ingredienser:
200 g Crème Bonjour med Chévre
2 msk färsk finhackad rosmarin
8 skivor av kanelbulle eller surdegsbröd
2 dl mjölk
1 ägg
1 msk honung
1 msk socker
1/2 msk margarin eller smör
2 päron
margarin / smör eler olja till stekning
Instruktioner
Instruktioner:
Blanda finhackad rosmarin och honung med färskosten. Ställ åt sidan.
Häll socker och smör eller margarin i en panna. Värm tills sockret har smält och blandningen börjar
bli brun. Tillsätt tärnade päron och blanda försiktigt tills sockret täcker päronen jämnt. Sätt pannan åt
sidan.
Knäck ägget i en skål och blanda ihop med mjölken.
Skiva bullen/brödet i 1 cm tjocka skivor och doppa båda sidor i ägg- och mjölkblandningen.
Värm en panna till medelvärme och tillsätt margarin/smör eller olja. Stek skivorna av
bullen/brödet på båda sidor tills de är gyllenbruna.
Lägg en klick färskost och päron ovanpå de fattiga riddarna. Avsluta med att ringla över honung
och rosmarinblad.