use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

MOROTSRÖRA MED ROSTAT BOVETE

En vegetarisk vinnare som platsar utmärkt in på tapasbuffén, eller i sin enkelhet som dipp till gott bröd och grönsaker.
  • Tillagningstid20 minuter
  • Portioner4
recipe image MOROTSRÖRA MED ROSTAT BOVETE

Ingredienser

Ingredienser
  • 600 g morötter, skalade och delade på längden
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 paket (100g) Crème Bonjour Oliv & Örter färskost
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • salt och peppar
  • 1/2 dl bovetemjöl
  • 2 msk kapris, finhackade
  • 50 g salladsskott

      Instruktioner

      Gör såhär:
      1. Koka upp vatten med buljongtärningen. Lägg i morötterna och koka 1-2 minuter. Skölj i kallt vatten och låt rinna av väl.
      2. Mixa morötterna i en matberedare.
      3. Blanda färskosten med morötterna och smaka av med citron, salt och peppar.
      4. Rosta helt bovete i en stekpanna ett par minuter. Låt svalna.
      5. Lägg upp i en skål och toppa med bovete, kapris och salladsskott. Servera med ett gott bröd.
      En röra som denna kan du variera hur mycket som helst genom att byta huvudråvara och smak på färskosten. Ett gott exempel är att byta ut morötterna mot rödbetor och istället mixa med Crème Bonjour Vitlök!