Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

SKÖRDESALLAD

Denna matiga skördesallad passar både som tilltugg och när du är riktigt hungrig!
  • Tillagningstid
  • Förberedelsetid
  • Portioner4
recipe image SKÖRDESALLAD

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 12 potatisar
  • 1 röd lök
  • 20 småbönor
  • 1/2 dl kapris
  • 200 g ugnsbakad fläsksida eklövssallad
  • Lollo rosso
  • Ruccola
  • Dressing
  • 100 g Crème Bonjour Örtagård färskost
  • 100 g Hellmans Real majonnäs
  • 1 msk Maille Dijon Original senap
Energy (kcal)668 kcal
Energy (kJ)2791 kJ
Protein (g)19.9 g
Carbohydrate incl. fibre (g)88.5 g
Carbohydrate excl. fibre (g)77.0 g
Sugar (g)6.7 g
Fibre (g)11.5 g
Fat (g)27.0 g
Saturated fat (g)6.3 g
Unsaturated fat (g)19.0 g
Monounsaturated fat (g)6.4 g
Polyunsaturated fat (g)12.5 g
Trans fat (g)0.1 g
Cholesterol (mg)226 mg
Sodium (mg)669 mg
Salt (g)1.67 g
Vitamin A (IU)359 IU
Vitamin C (mg)96.8 mg
Calcium (mg)105 mg
Iron (mg)5.12 mg
Potassium (mg)2149 mg

Instruktioner

  1. Koka potatisen och låt svalna. Koka också äggen och bönorna. Kom ihåg att kyla bönorna snabbt. Skala och skiva rödlöken. Skölj salladsbladen och torka med t.ex. hushållspapper. Sprid ut salladsblad på ett serveringsfat. Lägg till skalad potatis och ägg. Tillsätt lök, kapris, bönorna och bitar av fläsksidan. Blanda ingredienserna till dressingen tills slät, och servera i en separat skål
Prova även vårt goda recept, Ostpaj Cordon Bleu.