SKÖRDESALLAD
Denna matiga skördesallad passar både som tilltugg och när du är riktigt hungrig!
Portioner4

Ingredienser
- 4 ägg
- 12 potatisar
- 1 röd lök
- 20 småbönor
- 1/2 dl kapris
- 200 g ugnsbakad fläsksida eklövssallad
- Lollo rosso
- Ruccola
- Dressing
- 100 g Crème Bonjour Örtagård färskost
- 100 g Hellmans Real majonnäs
- 1 msk Maille Dijon Original senap
Energy (kcal) | 668 kcal |
Energy (kJ) | 2791 kJ |
Protein (g) | 19.9 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 88.5 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 77.0 g |
Sugar (g) | 6.7 g |
Fibre (g) | 11.5 g |
Fat (g) | 27.0 g |
Saturated fat (g) | 6.3 g |
Unsaturated fat (g) | 19.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 6.4 g |
Polyunsaturated fat (g) | 12.5 g |
Trans fat (g) | 0.1 g |
Cholesterol (mg) | 226 mg |
Sodium (mg) | 669 mg |
Salt (g) | 1.67 g |
Vitamin A (IU) | 359 IU |
Vitamin C (mg) | 96.8 mg |
Calcium (mg) | 105 mg |
Iron (mg) | 5.12 mg |
Potassium (mg) | 2149 mg |
Instruktioner
- Koka potatisen och låt svalna. Koka också äggen och bönorna. Kom ihåg att kyla bönorna snabbt. Skala och skiva rödlöken. Skölj salladsbladen och torka med t.ex. hushållspapper. Sprid ut salladsblad på ett serveringsfat. Lägg till skalad potatis och ägg. Tillsätt lök, kapris, bönorna och bitar av fläsksidan. Blanda ingredienserna till dressingen tills slät, och servera i en separat skål
Prova även vårt goda recept, Ostpaj Cordon Bleu.