Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

VEGETARISK TOMATPAJ MED FÄRSKOST & BASILIKA

En gyllengul paj smaksatt med färskost, tomater och basilika som passar utmärkt i sin enkelhet eller som tillbehör på buffén eller plockmaten.
  • Tillagningstid
  • Förberedelsetid
  • Portioner6
recipe image VEGETARISK TOMATPAJ MED FÄRSKOST & BASILIKA

Ingredienser

  • 1 sats pajdeg för matpaj (hemmagjord eller färdigköpt)
  • 1 paket (100g) Crème Bonjour soltorkade tomater färskost
  • 2 ägg
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1/2 dl Parmesanost, riven
  • 300 g Cocktailtomater
  • 1 kruka basilika hackad, hackad + några blad till garnering
Energy (kcal)127 kcal
Energy (kJ)531 kJ
Protein (g)6.1 g
Carbohydrate incl. fibre (g)2.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)2.0 g
Sugar (g)1.7 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)10.5 g
Saturated fat (g)6.1 g
Unsaturated fat (g)1.7 g
Monounsaturated fat (g)1.3 g
Polyunsaturated fat (g)0.4 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)94 mg
Sodium (mg)173 mg
Salt (g)0.43 g
Vitamin A (IU)169 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)109 mg
Iron (mg)0.41 mg
Potassium (mg)34 mg

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 175 grader.
  2. Kavla ut pajdegen och tryck ut den i en smord pajform. Nagga degen lätt med en gaffel och förgrädda i ugnen i ca 5 minuter – ta sedan ut den.
  3. Tag fram en bunke och lägg i färskosten. Rör ned lite matlagningsgrädde i taget så det blandar sig väl utan att klumpa och blanda sedan ned äggen och parmensanosten.
  4. Häll ner färskostsmeten i pajformen och fördela tomater och basilika jämnt i smeten.
  5. Grädda pajen mitt i ugnen 20-25 minuter eller till smeten blivit fast.
Med Crème Bonjour kan du trolla fram många goda pajvarianter – prova dig fram genom att byta ut ingredienserna i detta receptet. T.ex. svamppaj gjorde på Crème Bonjour kantarell & blandade svampar!