VEGETARISK TOMATPAJ MED FÄRSKOST & BASILIKA
En gyllengul paj smaksatt med färskost, tomater och basilika som passar utmärkt i sin enkelhet eller som tillbehör på buffén eller plockmaten.
Portioner6

Ingredienser
Ingredienser
- 1 sats pajdeg för matpaj (hemmagjord eller färdigköpt)
- 1 paket (100g) Crème Bonjour soltorkade tomater färskost
- 2 ägg
- 2 dl matlagningsgrädde
- 1/2 dl Parmesanost, riven
- 300 g Cocktailtomater
- 1 kruka basilika hackad, hackad + några blad till garnering
Instruktioner
Gör såhär:
- Sätt på ugnen på 175 grader.
- Kavla ut pajdegen och tryck ut den i en smord pajform. Nagga degen lätt med en gaffel och förgrädda i ugnen i ca 5 minuter – ta sedan ut den.
- Tag fram en bunke och lägg i färskosten. Rör ned lite matlagningsgrädde i taget så det blandar sig väl utan att klumpa och blanda sedan ned äggen och parmensanosten.
- Häll ner färskostsmeten i pajformen och fördela tomater och basilika jämnt i smeten.
- Grädda pajen mitt i ugnen 20-25 minuter eller till smeten blivit fast.
Med Crème Bonjour kan du trolla fram många goda pajvarianter – prova dig fram genom att byta ut ingredienserna i detta receptet. T.ex. svamppaj gjorde på Crème Bonjour kantarell & blandade svampar!
